Van brute chocolade tot tedere liefdeshartjes

image Printervriendelijke versie

Valentijn en chocolade, het is een prachtig duo. Nog mooier wordt het als je zelf voor je liefste overheerlijk chocolade lekkers klaarmaakt. Moeilijk? Helemaal niet. Dominique Persoone vertelt je hoe brute chocolade om te vormen tot liefdeshartjes! TVT-smaakmaker Tine Bral

Waarom is chocolade verbonden met Valentijn en de liefde Dominique?
"Chocolade is een van de bekendste afrodisiaca. Deze faam dankt ze aan fenylethylamine, een chemische stof vergelijkbaar met amfetamine die de chocolade-eter een euforisch gevoel en vlinders in de buik bezorgt. Komt erbij dat chocolade ook vol lipiden en koolhydraten zit die energie leveren en theobromine dat een anti-depressieve werking zou hebben. MAAR: geef NOOIT chocolade aan je huisdieren (kat, hond, fret, ...) hoe graag je ze ook ziet, want voor hen is theobromine (ook in kleine hoeveelheid) dodelijk."

Valentijnshartjes (ca. 40 hartjes open en gesloten)

Dominique: "De breekbare 'open' hartjes maken is pure fun. Teken op een wit blad mooie hartjes, allemaal gelijke of grote en kleine, je doet maar. Leg daar een stevig vel plastic op, type documentenmapjes, en teken met een spuitzakje chocolade de contouren over. Voor volle harten vul je alles op, maar hou het wel dun, dit is smakelijker."

500 g chocolade (donker, melk of wit, naar keuze), in stukjes
notenmengeling, vruchtenmengeling, ... (zie tip)
harde plastic vellen type documentenmapjes (zo zal ook de onderkant van de chocolade mooi blinken)

Smelt 450 g chocolade in de microgolfoven op de laagste stand. Meng er de resterende 50 g koude chocolade onder tot alle stukjes zijn weggesmolten. Doe het mengsel over in een spuitzak en spuit krullen, hartjes – je doet maar - op de plastic mapjes.

Verdeel er – de chocolade mag nog niet opgesteven zijn en dit gaat wel snel! - de nootjes, vruchten, … over. 

Laat de chocolade mooi uitharden en haal dan je creaties voorzichtig met een paletmesje van het plastic.

TIP Enkele lekkere combinaties:
Op melk en fondant chocolade: cacaokern, zoutvlokken ( Maldon Crystal salt).
Op witte en fondant chocolade: gekonfijte mango, gekonfijte papaja, steranijs, geroosterd sesamzaadjes.
Op melk en witte chocolade: gekonfijte ananas, komijnzaadjes, geroosterde macadamia-noten, gekonfijte Angelikawortel.


The Chocolate Line - Simon Stevinplein 19, 8000 Brugge & Paleis op de Meir 50, 3000 Antwerpen, www.thechocolateline.be

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact