Nieuw kookboek van onze smaakmaker Mari Maris: Mari plukt de dag

image Printervriendelijke versie

Een paar jaar geleden bracht TVT-smaakmaker Mari Maris haar eerste kookboek op de markt ‘De Groentebijbel’. Het was een stevig kookboek met weinig foto’s maar boordevol recepten, tips en boeiende informatie geschreven in een vlotte stijl. Na haar bijbel was het even stil, maar nu is Mari terug met een nieuwe kanjer (898 bladzijden) van een kookboek: 'Mari plukt de dag'. We laten Mari graag zelf haar boek voorstellen. Vanaf nu kan er ingetekend worden via bol.com

Mari “Alles wat we eten heeft een verhaal, daarom is mijn nieuwe kookboek meer dan een kookboek. Het beantwoordt heus niet al uw vragen, maar in elk geval wel die ene vraag die ons allemaal bezighoudt: wat eten we vandaag? Die beantwoord ik met elke dag een maaltje zoals ik dat eet. Geplukt uit de tuin, die van de buren of het bos. Zo eet ik vanzelf met de seizoenen mee. Niet omdat het hip is, maar omdat verse spullen zonder reisverleden simpelweg het lekkerst zijn.

En als die verse spullen dan ook nog zonder al te veel gedoe tot een maaltje verwerkt kunnen worden, is dat wel zo fijn. Daarom heb ik alle handigheidjes en weetjes die ik als kok door de jaren heen heb opgepikt, verzameld in dit boek. Hoe je kunt ingrijpen als de mayonaise schift, hoe je met een paar druppels water korrelig deeg soepel maakt, hoe je in één beweging een luchtig bergje sla opmaakt; voor mij gedachteloze handelingen die voor beginnende koks lang niet zo vanzelfsprekend zijn.

Hetzelfde deed ik met tips en trucs die ik in de loop der jaren oogstte in de tuin: wat je wanneer zaait, hoe je een kiemplantje herkent, bonenrekken bouwt of woelrattten uit de tuin houdt. Soms vergeet ik het haast, maar behalve gekookt en getuinierd moet er natuurlijk ook ontbeten, geluncht, geborreld, gedronken, geoogst, gejamd, gezuurd, gerookt, gedroogd, gepekeld, gevloekt en gelachen worden. Geleefd, kortom. Liefst zo smakelijk mogelijk en zonder te veel vraagtekens.”

Mari plukt de dag
In 4 seizoenen, 607 recepten en 1001 tips en tricks
Prijs 45 euro
Beschikbaar op 30 oktober Reserveer een exemplaar via bol.com

koken & tafelen algemeen

 

 

 

 

Kerstwinkel 2017

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact