Mijn favoriete nieuwe kookboeken: Bretagne à la carte

image Printervriendelijke versie

De Antwerpse Boekenbeurs opende zondag de deuren en wij gingen alvast neuzen in het nieuwe kookboekenaanbod. Vanaf vandaag - en dat tot het einde van de beurs - breng ik je mijn favorieten. Starten doe ik met 'Bretagne à la Carte' van TVT-smaakmakers Joris en Anouck Delanghe. TVT-smaakmaker Tine Bral

De ondertitels maken het nog wat duidelijker: "Ontdek de heerlijke bretonse keuken" en "Bretagne, verrukkelijk ruig en puur". Kok van dienst is Joris Delanghe, samen met zijn vrouw Anouck al 12 jaar gastheer en -vrouw van de maison & table d'hôtes culinaire La Maison Blanche aux Volets Bleus in Crédin in Bretagne. Dagelijks kookt hij voor de gastentafel en bijna iedere week geeft hij een kookatelier voor zijn gasten. Hun maison ligt midden in groente-en zuivelstreek van het schiereiland.

In dit boek brengt Joris enkel gerechten uit Bretagne met Bretonse producten die op de markt in Rennes en bij de buren boeren en tuinders worden gekocht. Het verhaal van hun verhuis van Antwerpen naar Crédin deed Anouck al in haar boek '10 jaar in Bretagne', nu dus kroop Joris in de pen en achter het fornuis om je mee te nemen op culinaire ontdekkingstocht door Bretagne en zijn keuken.

Om je te laten watertanden, alvast een heerlijk receptje uit het boek: Gegratineerde venusschelpen met tuinkruiden en linguine

De Bretonse keuken van Joris proeven, kan natuurlijk in hun maison, maar ook volgende zondag 05 november om 14.30u op de Boekenbeurs in Antwerpen.

Bretagne à la Carte, Uitg. Lannoo, 24,99 euro

koken & tafelen algemeen

 

 

 

 

Bespaar continu

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact