CHEF vd Week Giovani Oosters over peer

image Printervriendelijke versie

De lievelingspeer van chef Giovani Oosters van Vous lé Vous en Het Smaaksalon in Hasselt is de durondeau. "Met zijn friszure smaak en wit vruchtvlees lekker om uit het vuistje te eten en om te verwerken in gerechten. Bij de pluk in september heeft hij een ruwe, donkergroene schil met bruinrode blos die bij het rijper worden een warme goudkleur krijgt.

Peren zijn heerlijk frisse smaakmakers in een salade. Onze basisslaatjes in Het Smaaksalon werken we in het seizoen steeds af met fijne reepjes peer. Maar peren gaan ook prachtig samen met chocolade, denk maar aan de klassieke poire belle Hélène en een tiramisu met chocolade en peer. Hartig verwerkt - in chutney, compote, gestoofd - zijn peren een ideale side bij het wild dat er nu aankomt.

Mijn hartige favoriet: schil een peer, snij er enkele dunne plakken van en breng deze op smaak met peper, zout, olijfolie en een beetje chardonnay-azijn. Snij de rest van de peer in partjes, bak deze goudbruin in wat boter, breng op smaak met kardemom en een beetje vanille en flambeer met een scheutje gin. Leg er de plakjes bovenop."

Chef Giovani Oosters
Vous lé Vous, Wimmertingenstraat 76, 3501 Hasselt, www.vouslevous.be
Het Smaaksalon, Maastrichterstraat 61, 3500 Hasselt, www.smaaksalon.be

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact