18/01/18 Start

image Printervriendelijke versie

18 januari 2018! Als dit geen mooie datum was! Mooi qua cijfers en mooi omdat ons keukenproject eindelijk definitief uit de startblokken schoot door de komst van loodgieter Francis en electricien Frank. F&F werkten gestaag door zodat we dit weekend de verfpotten en -borstels uit hun winterslaap konden halen om onze bijdrage te leveren aan het project. Af is het nog lang niet, maar ik heb goede hoop dat ik deze zomer kan koken met wijds uitzicht over water en stad!

Wat dit met het onderstaande gerecht van TVT-Smaakmaker Mari te maken heeft? Het is dé perfecte snelklaar lunch als je geen tijd wil verliezen en toch lekker én gezond eten! Merci Mari!

Broodpizza
Ingrediënten (voor 2)
1 grote ciabata gehalveerd en voor het krokantste effect het kruim er grotendeels uitgepeuterd
1 kleine ui, in ringen
1 klein teentje knoflook, gehakt
2 kastanjechampignons, in plakjes
2 el passata 1 kl gedroogde Italiaanse kruiden
1 bol mozarella, in plakken
Parmezaan blaadjes basilicum en/of rucola olijfolie

Bereiding:

Fruit de ui in olijfolie, voeg knoflook en champignons toe. Bak kort en voeg de passata toe.
Strooi er de Italiaanse kruiden over, schep goed om en laat een paar minuten pruttelen.
Verdeel het mengsel over de 2 broodhelften.
Beleg met mozarella en gratineer de helften onder de grill of in een oven van 200°C tot de mozzarella goed gesmolten is.
Rasp er Parmezaan, maal er peper en strooi er blaadjes basilicum en/of rucola over.

TB: Het originele recept vind je op pag. 726 van 'Mari plukt de dag', Mari Maris, uitg. Carrera Culinair

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact