Ga ook eens voor groene asperges

image Printervriendelijke versie

Veel topchefs geven de voorkeur aan witte asperges vanwege hun nootachtige smaak. Hun groene en paarse broertjes bevatten echter nog meer beschermstoffen: ze zitten vol vezels, bevatten verschillende vitamines en mineralen zoals ijzer en kalium en zijn een zeer goede bron van foliumzuur, onder meer cruciaal voor een gezond hart en voor de goede ontwikkeling van een foetus. TVT-smaakmaker Sandra Bekkari


Velouté van groene asperges

Ingrediënten (2 pers)

2 bussels groene asperges (asperges+)
1 wit van prei, in schijfes
1 witte ui, in stukken
scheutje olijfolie
1 l groentebouillon

voor de afwerking:
2 plakjes gedroogde ham (ganda, parma,
serrano…)
dragonblaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Breek de onderste uiteinden van de asperges.

Schil het onderste deel van de asperges met een dunschiller om draadjes in de soep te vermijden. Snijd de asperges in kleine stukjes.

Stoof de prei en ui aan in olijfolie, voeg de asperges en de groentebouillon toe en laat 8 minuten koken zonder deksel.

Mix tot een gladde soep. Zeef de soep indien gewenst.

Leg de ham op bakpapier en rooster 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek in
stukken.

Giet de soep in kommetjes en werk af met stukjes gedroogde ham en dragonblaadjes.

koken & tafelen algemeen

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact