Resto-bistro tips

Brasa Grill in Knokke, Ontdekking van het jaar in nieuwe Gault&Millau gids

In de zopas verschenen editie van de restaurantgids Gault&Millau 2016 werd Brasa in Knokke als 'hip nieuw grillrestaurant' gelauwerd als de 'Ontdekking van het jaar ' voor Vlaanderen. Volgens de gids "toont Brasa met dit nieuw concept de horeca van de toekomst: laagdrempelig, vlot en gezellig, maar ook kwalitatief hoogstaand en goed doordacht".

Brasa, Contemporary Grill Cuisine, is een volwaardige ‘off-spring’ met eigen identiteit van Cuines 33 dat zich een paar huisnummers verder in dezelfde straat bevindt. Deborah Hellburg en Maurice De Jaeger zijn gastvrouw en chef. Samen hebben ze expertise en ideeën opgedaan in een werktraject dat hen langs Oud Sluis, Pure C (Cadzand), Bartholomeus  (Heist) en Le Cirque in Scheveningen leidde.

In Brasa, Spaans voor gril, trekt naast de bar en een koelkast met gerijpt vlees van diverse rundrassen vooral de open keuken aandacht met een houtskoolgril (brasa) waarop vis, kreeft  en vlees nauwkeurig bereid worden.  Andere eyecatcher is een groot spit waar naast zwartpootkippen ook hele ananassen geduldig rondjes draaien.

Brasa is voornamelijk een à la carte restaurant met een ruime keuze aan hapjes waaronder ook oesters of een onderhoudend bord met “small bites & appetziers & charcuterie”. Ook leuk en uitnodigend zijn de bijgerechten zoals onder meer Patata Canari en Crazy Carrots. Bij de sauzen vind je naast evergreens zoals béarnaise ook een Thaise versie en een energieke chimichurri en frisse coleslaw.
 
Minder evident dan een sterke selectie aan gins is het aanbod aan bourboncocktails met onder meer een nostalgische Mint Julep. Signatuurgerecht in de rubriek nagerechten is verse ananas die gedurende zes uur aan het spit gaart totdat die volledig met zoute karamel verzadigd is. Voorzien van een baba au rhum en zelf gedraaid roomijs gekruid met bijzonder aromatische vanille uit Madagaskar is dit een bijzonder verleidelijke en niet te missen afsluiter.

Brasa - Smedenstraat 57, 8300 Knokke, tel.: 050 61 00 61, maandag en dinsdag gesloten
www.brasagrill.be

 
koken & tafelen algemeen

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact