Cocktailtijd - Sherry Cobbler in The Cobbler

image Printervriendelijke versie

“Sherry is vandaag een ondergewaardeerde drank en dat vind ik jammer”. zegt Jurgen Nobels. Als signature cocktail serveert hij in The Cobbler dan ook een ‘Sherry Cobbler’ zij het met een eigen twist. TVT-smaakmaker Marc-Pieter Devos

De klassieke Sherry Cobbler

2 shots Oloroso sherry (of een andere dry sherry)
½ shot Pedro Ximénez sherry
1/6 shot Luxardo Maraschino liquer
1/6 suikersiroop (2 delen suiker op 1 deel water)
¼ fresh vers ananassap
¼ shot vers gepers sinaasappelsap
(bron: Drifford's Guide)
 

Hoe maken: Shake alle ingrediënten met crushed ice en schenk in een glas gevuld met crushed ice
Garnituur: Seizoenfruit
Serveer in een metalen beker met metalen strooitje

Uiteraard verwijst de naam van de cocktail naar de naam van de bar maar er is meer. Een Cobbler is een oudere vorm van shaker bestaande uit drie delen en niet uit twee zoals de gewone moderne versie. Midden de 19de eeuw was de wijn behoorlijk duur en werd die aangelengd met allerhande andere drankjes, alcoholische en niet alcoholische. De cocktail was geboren. In de cobbler werd eerst crushed ice gedaan en daarna de drankenmix. Een van de allereerste cocktails was de ‘Sherry Cobbler’. We vinden de cocktail terug in Bartender’s Manual uit 1862 geschreven door Harry Johnson, quote “It is a very refreshing drink for old and young’.

Jurgen Nobels kent zijn klassiekers en serveert zijn Sherry Cobbler in een metalen beker met een metalen strootje. Niet zonder belang, want een strootje in metaal houdt de koude van de drank langer vast. Wist je overigens dat het strootje zoals wij dit kennen pas dateert van 1888. De eerste versies waren gemaakt in gewaxt papier. Een glas gevuld met chrushed ice leegdrinken, gaat niet makkelijk omdat het ijs dan in je mond komt. De oplossing was snel gevonden: met gebruikt holle pasta (bijv macaroni) als strootje.Erg praktisch lijkt me dat niet.

The Cobbler, Graslei 16, Gent l facebook

koken & tafelen algemeen

 

 

 

 

Kerstwinkel 2017

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact