Zo bak je ... asperge-ciabatta

image Printervriendelijke versie

Iedereen kent de klassieke aspergegerechten zoals ‘asperges à la flamande’, maar je kunt ook brood en asperges combineren tot een originele ‘asperge-ciabatta’. Niet alleen lekker, maar ook mooi om te zien. TVT-smaakmaker en meesterbakker Kris Goegebeur

Asperge-ciabatta (4 stuks)

12 asperges, geschild
4 eieren
verse kruiden bv. platte peterselie, bieslook of rucola

voor het deeg:
1 kg witte tarwe bloem
700 g ijskoud water
60 g gist of 200 g desem
20 g zout

Bereiding:

Meng bloem,water,gist/desem tot een glad deeg. Voeg het zout toe en meng tot je deeg mooi elastisch is. Plooi het deeg met vochtige handen in 4, herhaal dit 5 keer zodat je een krachtig deeg hebt.

Smeer een plastic bakje in met olijfolie, leg er het deeg in en laat 45 min. rusten op kamertemperatuur.

Kook de asperges in 7 min. beetgaar, laat schrikken in ijswater en zet apart.

Neem het deeg uit het bakje, leg het op een bebloemde tafel, steek porties af van 350 g en leg op elk stuk deeg 3 asperges en een ei (zie foto).

Bak 17 min. in een voorverwarmde oven op 270°C.

Werk af met de kruiden of de rucola en serveer onmiddellijk.


ZO BAK JE ... pistolets, suikerbrood, speltbrood, spekbroodjes ....

Als TVT-smaakmaker deel ik graag mijn kennis met jullie. Leer hoe je makkelijk de lekkerste broodjes zelf kan bakken.

Meesterbakker Kris Goegebeur

koken & tafelen algemeen

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact