Zo bak je ... grissini

image Printervriendelijke versie

"De beroemde Italiaanse ‘soepstengels’ kun je makkelijk zelf bakken. In een goed sluitende doos bewaren de grissini ca. 14 dagen. Lekker met een sneetje Parmaham errond." TVT-meesterbakker & smaakmaker Kris Goegebeur

Ingredienten:
20 g gist 
50 g melk 
520 g witte tarwebloem 
4 g suiker 
7 g peper 
40 g olijfolie 
250 g water 
10 g zout
 
Bereiding:
Meng gist en melk en laat 1 u rusten op kamertemperatuur. Kneed samen met de rest van de ingrediënten tot een glad deeg en laat 12 u rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en snijd er bandjes van ca. 1 cm van. Bak ze meteen 10 min. op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 235°C. Laat afkoelen op de bakplaat.

ZO BAK JE ... pistolets, suikerbrood, speltbrood, spekbroodjes ....

Als TVT-smaakmaker deel ik graag mijn kennis met jullie. Leer hoe je makkelijk de lekkerste broodjes zelf kan bakken.

Meesterbakker Kris Goegebeur

koken & tafelen algemeen

 

 

 

 

Bespaar continu

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact