Chefs & Meesters

"Cèpes ofte eekhoorntjesbrood is een topproduct en voor mij evenwaardig aan truffel. Deze herfst is het een heel goed paddenstoelenseizoen. Mijn cèpes komen uit Frankrijk, maar er is ook veel...

Lees meer
 

"Er wordt wel eens verkondigd dat je paddenstoelen niet mag wassen, maar dat is een fabeltje. Vaak is het zelfs noodzakelijk om wilde paddenstoelen onder stromend water te spoelen om alle aarde en...

Lees meer
 

"Ooit had ik een Parijse vriendin die een geur meedroeg waarvan ik telkens gek werd... Toen ik later in de kelder van een restaurant tussen hardwerkende, zwetende kerels diezelfde geur rook, wist...

Lees meer
 

"Onze grijze Noordzeegarnalen zijn een prachtproduct, maar de vangst staat onder druk. Belangrijk is garnalen te eten in hun seizoen: augustus tot december. Zo blijven er voldoende en zijn ze...

Lees meer
 

"Bij ons loopt het tomatenseizoen - altijd serreteelt - van eind mei tot eind oktober. Tomaten worden pas écht goed als ze voldoende zon kregen, september is dan ook dé tomatenmaand. Mijn...

Lees meer
 

"Absoluut niet! Een roerei moet smeuïg zijn, maar dat bereik je niet met melk, wel met boter! Als extraatje kun je er een scheutje room indoen, al is dat zeker geen must. Hoe het dan wel moet?...

Lees meer
 

"Pladijs is in september top. Deze platvis kun je makkelijk herkennen aan zijn glad aanvoelende huid met zeer kleine schubben. Onderaan is hij zuiver wit, op de bovenzijde groen of groenachtig...

Lees meer
 

“Niet noodzakelijk, nee. In het restaurant gaan de velletjes er steeds af en de pitjes eruit, de meeste gasten vinden dat immers zo het aangenaamst. Voor mezelf hoeven de velletjes er niet af, ik...

Lees meer
 

koken & tafelen algemeen

 

 

 

 

Bespaar continu

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact