Mijn groene stamppot voor Dagen Zonder Vlees

image Printervriendelijke versie

Dit is mijn bijdrage aan Dagen Zonder Vlees, groene stamppot met heerlijke boerenkool, dus lekker op zijn Hollands. Ik gebruik in dit recept behalve boerenkool ook cavolo nero, raapsteel, veldsla en winterpostelein, allemaal wintergroenten uit mijn tuin. smaakmaker Mari

Ingrediënten:
400 g (kruimige) aardappelen
2 à 3 dl melk of half melk, half room
1 à 2 tenen knoflook, fijngehakt
klont boter
1 ei
1 totaal ca 250 g gemengde groene blaadjes, bijvoorbeeld boerenkool, cavolo nero, raapsteel, veldsla&winterpostelein.

eventueel:
100 g paddenstoelen, gehalveerd of in plakken

Bereiding:
Snijd de bladgroenten niet al te fijn en houd van alle soorten een beetje apart om straks om de stamp heen te strooien.

Kook de aardappelen en laat ze uitdampen in een vergiet. Giet ondertussen de melk in de pan, voeg knoflook en boter toe en maak op smaak met peper & zout.

Als de melk warm is, de uitgedampte aardappelen erdoor stampen (of ze er met een pureeknijper in knijpen).

Draai het vuur uit, meng er een ei en, in gedeeltes, al het groen doorheen.

Meng de groenten erdoor en proef nogmaals of het geheel op smaak is.

Als u paddenstoelen toevoegt, of op het laatst over de stamp verdeelt, bakt u ze op hoog vuur een paar minuten in een ruime pan met wat (olijf)olie. Eventueel met een beetje knoflook en/of een sjalotje in halve ringen.

Smakelijk, Mari

koken & tafelen algemeen

 

 

 

 

Kerstwinkel 2017

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact