Exclusieve picknicks in West-Vlaamse kastelen en abdijen

image Printervriendelijke versie

In vier West-Vlaamse kasteelparken en abdijtuinen kan je straks exclusief genieten van een heerlijke picknick. Een hoeve met het label 100% West-Vlaams zorgt telkens voor de lekkere maaltijd.  De eerste picknick vindt plaats op 21 mei bij de zusters van de Priorij van Bethanië.

Op 21 mei inviteren de zusters van de Priorij van Bethanië in Loppem bezoekers voor een picknick in hun domein. Het nabije Augustijnenhof zorgt voor een goed gevuld picknickpakket (€ 15) met heerlijke producten van de biologische boerderij. Liefhebbers kunnen deelnemen aan een korte rondleiding in de Priorij. Bij minder goed weer verhuist de picknick naar de unieke eetplaats van het klooster.

Deze zomer zetten ook drie kastelen hun tuin exclusief open voor een picknick. Op 21 juni, de langste dag van het jaar, is picknicken zowel ’s middags als ’s avonds mogelijk bij het Kasteel van Oostkerke in samenwerking met De Beukenhoeve (Damme). Ook een bezoek aan de prachtige tuin is mogelijk.

In de dreef naar het Kasteel Wijnendale kan op 27 augustus aangeschoven worden aan een lange tafel om de heerlijke producten van Hertenfinesse uit Oostende te proeven.

Op zondag 10 september organiseert de gemeente Oostkamp voor Open Monumentendag een rondleiding in Kasteel De Herten. In de tuin staat een picknick klaar met streekproducten het Augustijnenhof (Loppem).
 
Inschrijven voor de picknicks moet via: www.brugseommeland.be/picknicks.

koken & tafelen algemeen

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact