De Week van Groenten & Fruit© 2017

image Printervriendelijke versie

Hoeven wij het nog te zeggen? Groenten en fruit zijn lekker en gezond! Om deze boodschap kracht bij te zetten is er voor de achtste keer De Week van groenten en fruit© een initiatief van de chef die zijn volk groenten leert eten: Frank Fol. (mpd)

Van 1 tot 7 mei loopt De Week van groenten en fruit©. Initiatiefnemer, sinds 2009, is groentekok Frank Fol. Doel van de actie is lokale telers in de spotlights te zetten en naar de toekomst toe een soort 'autosalon' uit te bouwen voor de sector. Tijdens De Week worden heel wat activiteiten op het getouw gezet die je dagelijks kan volgen in De levende groenten-en fruit krant (http://weresmartworld.com )

Een van de hoogtepunten van De Week is de bekendmaking van het Beste Groenterestaurant van de België, een samenwerking van Gault&Millau en We’re Smart – Think Vegetables! Think Fruit!. De genomineerden voor Vlaanderen zijn Hofke van Bazel (Bazel), Ferm Bio Food and Market (Keerbergen), Condacum (Kontich) en Fleur de Sel (Kasterloo). Maandag (1 mei) weten we wie de winnaar wordt.

Traditiegetrouw worden tijdens De Week van Groenten & Fruit© ook een groente en een fruit in het zonnetje gezet. Dit jaar is een veelzijdige supergroente aan de beurt die iedereen lust: asperges. Als fruit koos men voor rabarber. Niet meteen de makkelijkste, maar wel eentje met veel mogelijkheden. Frank Fol “Er zijn 44 culinaire technieken om groenten en fruit te bereiden. Er is dus veel meer dan rauw of gekookt. Met groenten en fruit kun je mooie en creatieve bereidingen maken.” 

Zoek je naar inspiratie om zelf creatief met groenten en fruit te koken dan zijn de recepten op de site van We’r Smart http://weresmart.com/nl/recepten een aanrader. Nog beter is het nieuwste boek van Frank Fol De Grote Groentebijbel een plaatsje te geven in je keuken.

Gelijklopend met De Week van Groenten en Fruit is er ook de "Week van de groentestreek" in Sint-Katelijne-Waver, het hart van de Belgische groente-en fruittelers en -veilingen, waarbij diverse bedrijven hun deuren openen voor het grote publiek.

De Week van Groenten & Fruit – info: www.weresmartworld.com

koken & tafelen algemeen

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact