BBQ Ardense forel in papillotte - recept chef Maxime Collard

image Printervriendelijke versie

“Er is forel en forel” zegt chef Maxime Collard “De goedkope ‘industrie-forel’, ingevoerd uit Canada en Amerika is in niets te vergelijken met een Ardense forel. Het vlees van de Europese beekforel of fario is fijner van smaak. Forel op de BBQ, jazeker dus, maar ga op zoek naar goedgekweekte Ardense forel. Of kom eens langs bij ons. Je ziet dan meteen het riviertje waar onze forel vandaan komt.”

Ingrediënten (4 pers)
4 Ardense forellen, geleegd
16 krielaardappeltjes, gewassen en in 2 gesneden
16 kerstomaatjes
1 citroen, in plakken gesneden
1 rode ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
witte wijn olijfolie
2 takjes tijm, blaadjes afgeritst
4 bl laurier peper en zout basilicum topjes  

Bereiding
Kook de aardappelen beetgaar, laat ze wat afkoelen en gril ze op de BBQ (of kleur ze in de pan).
Leg elke forel op een vel aluminiumfolie en kruid met peper en zout.
Doe er 4 kerstomaatjes, wat aardappeltjes, wat ui, beetje tijm, half laurierblaadje, knoflook, een plakje citroen, een flinke scheut witte wijn en een klein scheutje olijfolie bij.
Vouw de papillotte goed dicht en leg ca. 10 min. op het rooster. Controleer naar het einde toe of de vis gaar is, laat indien nodig nog wat langer liggen.
Leg elke papillotte op een bord, open de folie en werk af met wat basilicum.

koken & tafelen algemeen

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact