Berichten - album

Op 25 september organiseert 'de tafel van Tine' zijn eerste TVT-masterclass. Thema is 'rauwemelkse kazen'. De meester van dienst is Frederic Van Tricht, kaasmeester bij Kaasaffineurs Van Tricht....

 

In restaurant Vrijmoed (Gent) werd de nieuwe gin en de nieuwe jenever voorgesteld van chef Michael Vrijmoed en sommelier Benjamin de Buck. Nieuwe gins komen er wel meer op de markt, maar een...

 

Stadsboerderijen zijn al lang geen nieuwigheid meer, maar dat er in Chicago tientallen ‘urban farms’ zijn, dat kwam ook voor mij toch een heel klein beetje als een verrassing. Ik besloot tijdens...

 

Eten bij de gastronomische toppers voor een zacht prijsje, dat is de essentie van de ‘sterreneditie’ van RestoDays. Van 16 tot en met 15 juni nodigt RestoDays - en dit voor de zesde keer -...

 

Grijze garnalen uit de zee zijn ontzettend lekker. Zeker als ze gevangen en gekookt worden door de Garnaalvissers te paard van Oostduinkerke. Geen beter moment om de vers gevangen garnalen zelf te...

 

Op zondag 18 juni worden liefhebbers van sterke dranken verwend met meer dan 2000 verschillende referenties tijdens de Global Spirits Expo: een publiek toegankelijke proeverij met festival allures...

 

Met drie brouwerijen op 3700 inwoners mag Vleteren in de Westhoek terecht de titel van ‘het Bierdorp van Vlaanderen’ dragen. Op zaterdag 10 en zondag 11 juni doet de locale ...

 

Na een  succesvolle editie vorig jaar organiseert Big Green Egg Belgium opnieuw een Flavour Fair in samenwerking met het Centrum voor Volwassen Onderwijs (CVO) Gent. Het event is een...

 

De Tieltse Brouwerij De Poes van Stijn David behaalde zilver met De Poes Blond op de 25e editie van de Australian International Beer Awards (AIBA). AIBA is de grootste jaarlijkse competitie...

 

De Land Rover Defender, een icoon binnen de auto-industrie, heeft sinds kort zijn eigen chocolade versie. Sterrenchefs Sergio Herman, David Martin, Gert De Mangeleer en Jonnie Boer en chocolatier...

 

In vier West-Vlaamse kasteelparken en abdijtuinen kan je straks exclusief genieten van een heerlijke picknick. Een hoeve met het label 100% West-Vlaams zorgt telkens voor de lekkere maaltijd....

 

Meestal ga ik voor de hele kip, maar in sommige gerechten zijn kipfilets gewoon super handig. Ze dan mals op tafel brengen is dé uitdaging, want de slappe rauwe filets garen vaak tot stugge, droge...

 

Veel topchefs geven de voorkeur aan witte asperges vanwege hun nootachtige smaak. Hun groene en paarse broertjes bevatten echter nog meer beschermstoffen: ze zitten vol vezels, bevatten...

 

Tijdens De Week van Groenten en Fruit worden ook de restaurants gelauwerd die groenten & fruit een hoofdrol geven op het bord. Daarnet werd bekendgemaakt welke restaurants  in Vlaanderen...

 

Een jaar waarin het nog niet één keer fatsoenlijk geregend heeft, en waarin de zon zo vaak, zo warm is dat de aarde nóg een beetje droger wordt. Een jaar waarin alles dat in de eerste maanden...

 

Hoeven wij het nog te zeggen? Groenten en fruit zijn lekker en gezond! Om deze boodschap kracht bij te zetten is er voor de achtste keer De Week van groenten en fruit© een initiatief van de chef...

 

In het Hopmuseum  in Poperinge bewijst de tentoonstelling ‘Tournée Locale - De Westhoekbieren’ dat de Westhoek bruist van creativiteit, vakmanschap en goede smaak op vlak van bieren en...

 

Iedereen kent de klassieke aspergegerechten zoals ‘asperges à la flamande’, maar je kunt ook brood en asperges combineren tot een originele ‘asperge-ciabatta’. Niet alleen lekker, maar ook mooi om...

 

OK de meeste zalm is een kweekvis, maar er is zeker goede kwaliteit te koop. Heel belangrijk: zowat iedereen - ook kinderen - lusten zalm. Omdat ik pit wil geven aan mijn gerecht combineer ik...

 

Twintig jaar geleden organiseerde de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) de allereerste Toer de Geuze. Sindsdien vindt deze openbrouwerijendag om de twee jaar plaats. Dit jaar...

 

De traditie wil dat we met Pasen lam eten, maar ik vind konijn al even lekker en feestelijk. Zeker als het klaargemaakt is in een Poperings abdijbiertje en geserveerd wordt door Pieter Verheyde...

 

Afgelopen winter hebben we nieuw kook-speelgoed geïnstallleerd. Een mooie houtoven staat in onze grote hangar te pronken.  Zalig zeg om daar pizza’s in te bakken, te experimenteren met brood...

 

Met Pasen maken we het met z’n allen weer kleurrijk op tafel én in huis. Het aantal hebbedingetjes die voor sfeer moeten zorgen is zowat eindeloos. Meestal zijn ze nutteloos, maar af en toe duikt...

 

Tijdens de paasvakantie - voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Haasvakantie’  - loopt er in Knokke een heuse parade met exclusieve chocolade-paashazen. De unieke paashazen zijn te bewonderen...

 

Smaak. En hoeve. Laat dat nu de codewoorden zijn voor tien belevingsdiners op een authentieke locatie. Vijf lenteweekends lang zullen vijf topchefs hun persoonlijke twist geven aan de heerlijkste...

 
koken & tafelen algemeen

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact