Berichten - album

Na een  succesvolle editie vorig jaar organiseert Big Green Egg Belgium opnieuw een Flavour Fair in samenwerking met het Centrum voor Volwassen Onderwijs (CVO) Gent. Het event is een...

 

De Tieltse Brouwerij De Poes van Stijn David behaalde zilver met De Poes Blond op de 25e editie van de Australian International Beer Awards (AIBA). AIBA is de grootste jaarlijkse competitie...

 

De Land Rover Defender, een icoon binnen de auto-industrie, heeft sinds kort zijn eigen chocolade versie. Sterrenchefs Sergio Herman, David Martin, Gert De Mangeleer en Jonnie Boer en chocolatier...

 

In vier West-Vlaamse kasteelparken en abdijtuinen kan je straks exclusief genieten van een heerlijke picknick. Een hoeve met het label 100% West-Vlaams zorgt telkens voor de lekkere maaltijd....

 

Meestal ga ik voor de hele kip, maar in sommige gerechten zijn kipfilets gewoon super handig. Ze dan mals op tafel brengen is dé uitdaging, want de slappe rauwe filets garen vaak tot stugge, droge...

 

Veel topchefs geven de voorkeur aan witte asperges vanwege hun nootachtige smaak. Hun groene en paarse broertjes bevatten echter nog meer beschermstoffen: ze zitten vol vezels, bevatten...

 

Tijdens De Week van Groenten en Fruit worden ook de restaurants gelauwerd die groenten & fruit een hoofdrol geven op het bord. Daarnet werd bekendgemaakt welke restaurants  in Vlaanderen...

 

Een jaar waarin het nog niet één keer fatsoenlijk geregend heeft, en waarin de zon zo vaak, zo warm is dat de aarde nóg een beetje droger wordt. Een jaar waarin alles dat in de eerste maanden...

 

Hoeven wij het nog te zeggen? Groenten en fruit zijn lekker en gezond! Om deze boodschap kracht bij te zetten is er voor de achtste keer De Week van groenten en fruit© een initiatief van de chef...

 

In het Hopmuseum  in Poperinge bewijst de tentoonstelling ‘Tournée Locale - De Westhoekbieren’ dat de Westhoek bruist van creativiteit, vakmanschap en goede smaak op vlak van bieren en...

 

Iedereen kent de klassieke aspergegerechten zoals ‘asperges à la flamande’, maar je kunt ook brood en asperges combineren tot een originele ‘asperge-ciabatta’. Niet alleen lekker, maar ook mooi om...

 

OK de meeste zalm is een kweekvis, maar er is zeker goede kwaliteit te koop. Heel belangrijk: zowat iedereen - ook kinderen - lusten zalm. Omdat ik pit wil geven aan mijn gerecht combineer ik...

 

Twintig jaar geleden organiseerde de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) de allereerste Toer de Geuze. Sindsdien vindt deze openbrouwerijendag om de twee jaar plaats. Dit jaar...

 

De traditie wil dat we met Pasen lam eten, maar ik vind konijn al even lekker en feestelijk. Zeker als het klaargemaakt is in een Poperings abdijbiertje en geserveerd wordt door Pieter Verheyde...

 

Afgelopen winter hebben we nieuw kook-speelgoed geïnstallleerd. Een mooie houtoven staat in onze grote hangar te pronken.  Zalig zeg om daar pizza’s in te bakken, te experimenteren met brood...

 

Met Pasen maken we het met z’n allen weer kleurrijk op tafel én in huis. Het aantal hebbedingetjes die voor sfeer moeten zorgen is zowat eindeloos. Meestal zijn ze nutteloos, maar af en toe duikt...

 

Tijdens de paasvakantie - voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Haasvakantie’  - loopt er in Knokke een heuse parade met exclusieve chocolade-paashazen. De unieke paashazen zijn te bewonderen...

 

Smaak. En hoeve. Laat dat nu de codewoorden zijn voor tien belevingsdiners op een authentieke locatie. Vijf lenteweekends lang zullen vijf topchefs hun persoonlijke twist geven aan de heerlijkste...

 

Daslook is een kruid met een heerlijk fris bieslook-knoflookachtig aroma. Daslook kan je het best omschrijven als het noordelijke neefje van knoflook. Het is een plantje uit de lookfamilie dat...

 

Stadsboerderijen zijn al lang geen nieuwigheid meer, maar dat er in Chicago tientallen ‘urban farms’ zijn, dat kwam ook voor mij toch een heel klein beetje als een verrassing. Ik besloot tijdens...

 

Na een paar jaar samen hier aan tafel, wordt het tijd voor een biecht. In het voorjaar ben ik geobsedeerd door een strakke lijn, met de zomer in het vooruitzicht volg ik een streng regime....

 

We werken gemiddeld zo’n 225 dagen per jaar. Onze gezondheid en ons welzijn worden voor een groot deel dus door ons werk bepaald. Helaas liggen uitgerekend hier veel verleidingen op de loer. Een...

 

“Hier is de grond ideaal om prei te telen” zegt Marnik Vanacker. Hier is halfweg tussen Ieper en Roeselare, vlak naast de fiets- en wandelroute De Stroroute. In het licht glooiende Westvlaamse...

 

Slow cooking doen we al eeuwen. De pot stond uren te pruttelen op het vuur of werd in de gemeenschappelijke oven gezet. Mijn oma zwoer bij haar Aga om stoofrecepten langzaam in de oven te garen....

 

Vandaag 15 februari begint in Poperinge officieel de ‘Maand van de hopscheuten’.  De jonge scheutjes van de hopplant zijn het eerste teken dat de nieuwe lente er aankomt. Kwetsbaar en...

 
koken & tafelen algemeen

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact