Berichten - album

Nu zondag gaat de eerste van een reeks van drie workshops Koreaans koken met wilde planten door in Way op Dok Noord Gent. De workshop van zondag, gegeven door Ae Jin Huys (...

 

Met de vijfde editie van ‘Het Lekkere Westen’ presenteert het provinciebedrijf Westtoer 132 chefs die de West-Vlaamse gastronomische troeven promoten. De chefs zijn meer dan ooit de toerischte...

 

"Bij ons loopt het tomatenseizoen - altijd serreteelt - van eind mei tot eind oktober. Tomaten worden pas écht goed als ze voldoende zon kregen, september is dan ook dé tomatenmaand. Mijn...

 

De voormalige Antwerpse roephal of Criée recht tegenover het Centraal Station onderging deze zomer een complete transformatie. De drie topadressen, - twee beenhouwers, een authentieke poelier en...

 

"Absoluut niet! Een roerei moet smeuïg zijn, maar dat bereik je niet met melk, wel met boter! Als extraatje kun je er een scheutje room indoen, al is dat zeker geen must. Hoe het dan wel moet?...

 

Op Maison & Objet in Parijs stelde Serax zijn nieuwe servieslijn Nouvelle Table voor. De servieslijn is een samenwerking van Serax met Merci de illustere modeboetiek, annex conceptstore, annex...

 

"Pladijs is in september top. Deze platvis kun je makkelijk herkennen aan zijn glad aanvoelende huid met zeer kleine schubben. Onderaan is hij zuiver wit, op de bovenzijde groen of groenachtig...

 

Wat moet een mens nou in de tuin als er een bos is? Een bos zo vol paddenstoelen dat je van de ene heksenkring in de andere stapt, áls je tenminste niet struikelt over een boom vol oesterzwammen...

 

“Niet noodzakelijk, nee. In het restaurant gaan de velletjes er steeds af en de pitjes eruit, de meeste gasten vinden dat immers zo het aangenaamst. Voor mezelf hoeven de velletjes er niet af, ik...

 

September is de topmaand in de aanvoer van tomaten. Ze nu kopen en zelf verwerken, zorgt voor zon in je bord tot diep in de winter. TVT-...

 

Af en toe moet je eens een dagje toerist spelen in eigen stad. Omdat het een prachtige zomerse dag was, besloten we onze jaarlijkse slenterwandeling door de ‘kuip’ van Gent te maken. De laatste...

 

Voor zijn eerste Antwerpse editie, van 19 tot 23 september 2017, serveert Dinner in the Sky een uitzonderlijk menu op grote hoogte: 4 Antwerpse chefs, samen goed voor maar liefst 5 sterren, gaan...

 

Even binnengesprongen bij Loesje om de hoek, onze fantastische Lousbergmarkt. Bij Copain een 'rogge verdommeke' voor morgenvroeg gekocht en bij De Vroente kon ik niet weerstaan aan de leuke...

 

“Sherry is vandaag een ondergewaardeerde drank en dat vind ik jammer”. zegt Jurgen Nobels. Als signature cocktail serveert hij in The Cobbler dan ook een ‘Sherry Cobbler’ zij het met een eigen...

 

Gent heeft er niet alleen een tophotel bij, ook een topbar. Met 38 luxueuze kamers verwelkomt Hotel 1898 The Post zijn gasten op de eerste en tweede verdieping van het voormalige postkantoor op de...

 

Lokaal, lekker en gezond! Zo willen we de groenten op ons bord. Steeds vaker kiezen we dan ook voor groenten die bij ons geteeld worden. Lokaal betekent immers niet alleen minder transport, maar...

 

Deze salade met courgette is heel lekker als sidedish zowel bij vlees als vis. Meng gele en groene courgettes voor een mooi fris uitzicht. Gebruik bij voorkeur kleine exemplaren dan hoef je de...

 

Groenten zijn gezond, groenten moeten, maar... groenten vallen er snel tussenuit, zeker bij kids. Groenten ogen voor hen vaak saai, spaghetti is veel cooler. De oplossing: groentespaghetti!
TVT...

 

Onder het motto ‘back to the roots’ organiseert Brouwerij De Plukker i.s.m. Toerisme Poperinge een eerste Biobierhappening op zondag 27 augustus. Dichter bij het belangrijkste ingrediënt van bier...

 

In 1947 kocht chef Raymond Henrion een vervallen watermolen ‘in the middle of nowhere’. En dat mag je best letterlijk nemen. De molen lag diep in de Ardense bossen en je kwam er alleen via een...

 

In restaurant Vrijmoed (Gent) werd de nieuwe gin en de nieuwe jenever voorgesteld van chef Michael Vrijmoed en sommelier Benjamin de Buck. Nieuwe gins komen er wel meer op de markt, maar een...

 

Stadsboerderijen zijn al lang geen nieuwigheid meer, maar dat er in Chicago tientallen ‘urban farms’ zijn, dat kwam ook voor mij toch een heel klein beetje als een verrassing. Ik besloot tijdens...

 

De Tieltse Brouwerij De Poes van Stijn David behaalde zilver met De Poes Blond op de 25e editie van de Australian International Beer Awards (AIBA). AIBA is de grootste jaarlijkse competitie...

 

De Land Rover Defender, een icoon binnen de auto-industrie, heeft sinds kort zijn eigen chocolade versie. Sterrenchefs Sergio Herman, David Martin, Gert De Mangeleer en Jonnie Boer en chocolatier...

 

Meestal ga ik voor de hele kip, maar in sommige gerechten zijn kipfilets gewoon super handig. Ze dan mals op tafel brengen is dé uitdaging, want de slappe rauwe filets garen vaak tot stugge, droge...

 
koken & tafelen algemeen

 

 

 

 

 

 

 
 
de tafel van Tine - Visserij 199 - 9000 Gent - info@detafelvantine.be - Disclaimer - verantwoordelijke uitgever: mdmedia - Site by 2Mpact